Sunday, 5 June 2011

Give Away Pink Vintage

Assalamualaikum.....


kali ini akk join GA di blog pink vintage pula....setelah di tag oleh Yatt ...he..he.. yatt siap pesan akk agar jangan lupa...yatt macam tahu je semenjak dua menjak ni akk asyik pelupa sahaja..
akk memang dah letak link blog ira dari dulu di bloglist akk tetapi kenapa yea link tu link lama ke tak nampak update pun...tapi tak apa akk letakkan link yg baru ini...
kebetulan buka blog ira background blog kita sama pula...he..he..


1st prize: 8x12 inci





sample (size sama, tapi design maybe tak sama



2nd prize: 6x12 inci




3rd prize: 6x6 inci


syarat2 WAJIB yg mesti dipatuhi oleh setiap blogger:

1. jadi follower pink vintage
done

2. add link http://pinkcraftheaven2.blogspot.com/ di blog list anda
done
3. tag 5 org yg anda kenali utk join GA ni


akk tag.....


http://yan-yanjournal.blogspot.com
/http://deeja-anakdesa.blogspot.com/
http://yonshomedecor.blogspot.com/
http://mektie.blogspot.com/
http://azatiesayang.blogspot.com/


4. tinggalkan jejak di ENTRY ini SAHAJA.. shoutbox tak aci k? 
WAJIB tinggalkan link entry GA yg anda buat di blog anda..baru senang nak buat spot check ..
done

TARIKH TUTUP:
end of June

Friday, 3 June 2011

ALHAMDULILAH..

Alahamdulilah buka blog sahaja hari ni terlintas hendak tengok friends bloglist sahaja nak blogwalking blog rakan-rakan...nampak tajuk di blog kak aton pengumuman pemenang GA sempena ualangtahun yang ke 30 usia perkhawinanya....

Saya menyertai GA blog kak aton tu melalui blog baru yang saya buat hanya untuk sertai GA (MELARIK IMPIAN) jika di tag...tapi jika saja-saja hendak jalan cari blog-blog yang ada membuat GA memang tak sempat...kecuali kebetulan saya terserempak dengan rakan-rakan blogger yang buat GA tentu saya akan sertainya sebagai pemberi semangat...

dan tidak  sangka buat sekian kalinya lagi saya memenangi tempat pertama...alhamdulilah...syukur...

INI LAH HADIAHNYA...TERIMA KASIH KAK ATON...

Wednesday, 1 June 2011

Definasi Cinta

saya di tag oleh ozzy untuk join contest  miszpathetic terima kasih ozzy sudi tag saya....


Antara syarat2 contest..

1.buat entry ngan tajuk "DEFINISI CINTA" then letak banner nie lam entry korang,, n link ke blog nie k,


2.definisikan erti cinta dari pandangan anda,,tak kisah laa positif ke negatif ke,,cinta pd Illahi ke,kuarga ke,kekasih ke,kawan2x,,universal kew,,sume boleh,,


SUDAH (DI BAWAH INI)


Selalunya bila berbicara tentang cinta bermakna berbicara dari dalam nurani.....definasi cinta pelbagai....cinta dan sayang saling berkait namun terpisah dalam kelompok tersendiri.....
cinta membayangkan sesuatu yang lebih agung dan cinta yang paling agung adalah cinta terhadap Allah dan Rasul...
cinta sesama insan.....cinta itu lahir dengan sendiri samaada di pupuk atau telah tumbuh sendiri dari dalam hati...
Rasa cinta yang mendalam tak akan merubah perasaan itu hanya kerana perkara yang remeh....
cinta membuatkan kita rela berkorban demi cinta....namun bergitu sedalam mana cinta kita terhadap seseorang itu berlajar terlebih dahulu mencintai diri sendiri...kerna cinta dan kasih sayang manusia akan pudar di mamah usia namun cinta dan kasih sayang allah dan rasul kekal untuk selamanya...
namun bergitu tidak sesekali dapat menafikan merasa di cintai dan mencintai adalah satu anugerah dari illahi yang tidak ternilai buat kita yang bernama insan....malah dalam firmannya Allah menyuruh kita agar saling berkasih sayang...(cintai dan mencintai juga)...kerana itu bercintalah hanya kerana Allah insyaallah kebahagiaan menanti di hadapan...
itu sahaja pendapat saya ketandusan idea sebenarnya kerana keadaan kesihatan yg kurang memuaskan...


4.follow blog aku,,kenapa??coz senang korang nak tau kot2 ade contest laen n pengumuman pemenang t,,


SUDAH


5. SAYA TAG..




http://izzlorna.com/
http://inasepi.blogspot.com/
http://intanberliangacontest.blogspot.com/