Sunday, 5 June 2011

Give Away Pink Vintage

Assalamualaikum.....


kali ini akk join GA di blog pink vintage pula....setelah di tag oleh Yatt ...he..he.. yatt siap pesan akk agar jangan lupa...yatt macam tahu je semenjak dua menjak ni akk asyik pelupa sahaja..
akk memang dah letak link blog ira dari dulu di bloglist akk tetapi kenapa yea link tu link lama ke tak nampak update pun...tapi tak apa akk letakkan link yg baru ini...
kebetulan buka blog ira background blog kita sama pula...he..he..


1st prize: 8x12 inci





sample (size sama, tapi design maybe tak sama



2nd prize: 6x12 inci




3rd prize: 6x6 inci


syarat2 WAJIB yg mesti dipatuhi oleh setiap blogger:

1. jadi follower pink vintage
done

2. add link http://pinkcraftheaven2.blogspot.com/ di blog list anda
done
3. tag 5 org yg anda kenali utk join GA ni


akk tag.....


http://yan-yanjournal.blogspot.com
/http://deeja-anakdesa.blogspot.com/
http://yonshomedecor.blogspot.com/
http://mektie.blogspot.com/
http://azatiesayang.blogspot.com/


4. tinggalkan jejak di ENTRY ini SAHAJA.. shoutbox tak aci k? 
WAJIB tinggalkan link entry GA yg anda buat di blog anda..baru senang nak buat spot check ..
done

TARIKH TUTUP:
end of June

Friday, 3 June 2011

ALHAMDULILAH..

Alahamdulilah buka blog sahaja hari ni terlintas hendak tengok friends bloglist sahaja nak blogwalking blog rakan-rakan...nampak tajuk di blog kak aton pengumuman pemenang GA sempena ualangtahun yang ke 30 usia perkhawinanya....

Saya menyertai GA blog kak aton tu melalui blog baru yang saya buat hanya untuk sertai GA (MELARIK IMPIAN) jika di tag...tapi jika saja-saja hendak jalan cari blog-blog yang ada membuat GA memang tak sempat...kecuali kebetulan saya terserempak dengan rakan-rakan blogger yang buat GA tentu saya akan sertainya sebagai pemberi semangat...

dan tidak  sangka buat sekian kalinya lagi saya memenangi tempat pertama...alhamdulilah...syukur...

INI LAH HADIAHNYA...TERIMA KASIH KAK ATON...

Wednesday, 1 June 2011

Definasi Cinta

saya di tag oleh ozzy untuk join contest  miszpathetic terima kasih ozzy sudi tag saya....


Antara syarat2 contest..

1.buat entry ngan tajuk "DEFINISI CINTA" then letak banner nie lam entry korang,, n link ke blog nie k,


2.definisikan erti cinta dari pandangan anda,,tak kisah laa positif ke negatif ke,,cinta pd Illahi ke,kuarga ke,kekasih ke,kawan2x,,universal kew,,sume boleh,,


SUDAH (DI BAWAH INI)


Selalunya bila berbicara tentang cinta bermakna berbicara dari dalam nurani.....definasi cinta pelbagai....cinta dan sayang saling berkait namun terpisah dalam kelompok tersendiri.....
cinta membayangkan sesuatu yang lebih agung dan cinta yang paling agung adalah cinta terhadap Allah dan Rasul...
cinta sesama insan.....cinta itu lahir dengan sendiri samaada di pupuk atau telah tumbuh sendiri dari dalam hati...
Rasa cinta yang mendalam tak akan merubah perasaan itu hanya kerana perkara yang remeh....
cinta membuatkan kita rela berkorban demi cinta....namun bergitu sedalam mana cinta kita terhadap seseorang itu berlajar terlebih dahulu mencintai diri sendiri...kerna cinta dan kasih sayang manusia akan pudar di mamah usia namun cinta dan kasih sayang allah dan rasul kekal untuk selamanya...
namun bergitu tidak sesekali dapat menafikan merasa di cintai dan mencintai adalah satu anugerah dari illahi yang tidak ternilai buat kita yang bernama insan....malah dalam firmannya Allah menyuruh kita agar saling berkasih sayang...(cintai dan mencintai juga)...kerana itu bercintalah hanya kerana Allah insyaallah kebahagiaan menanti di hadapan...
itu sahaja pendapat saya ketandusan idea sebenarnya kerana keadaan kesihatan yg kurang memuaskan...


4.follow blog aku,,kenapa??coz senang korang nak tau kot2 ade contest laen n pengumuman pemenang t,,


SUDAH


5. SAYA TAG..




http://izzlorna.com/
http://inasepi.blogspot.com/
http://intanberliangacontest.blogspot.com/



Saturday, 14 May 2011

GA DI BLOG KAK ATON



Salam sejahtera..
Saya dah lama ada niat nak buat GA tapi baru sekarang berkesempatan dan saya mengambil  niat sempena ulangtahun perkahwinan saya ke30..Saya berharap ade kesudian dari rakanmaya menyertai GA pertama saya ini.
GA bermula hari ini 1/5/2011 sahingga 30/5/2011
Antara hadiah yang saya sediakan 


Hadiah pertama..2helaisarung bantal sulam dan hiasan dinding sulaman riben

  Hadiah kedua 2helai sarung bantal sulam dan hiasan dinding sulaman riben

 Hadiah ketiga 2helai sarung bantal sulam dan hiasan dinding sulaman riben

 Hadiah keempat sehelai saprah sulam dan hiasan dinding sulaman riben

Macam syarat biasa GA..
1) Mestilah menjadi follower saya : http://atonsulam.blogspot.com/
DONE
2) Linkkan blog ini dalam blog anda.
DONE
3) Sudilah buat entry ringkas tentang GA ini diblog anda.
DONE
4) Sila tinggalkan link anda dalam ruang comment.
DONE
5) Tulislah komen anda mengenai blog saya..
DONE
Selamat datang ke GA saya dan selamat berjaya..terima kasih
 
Anda mungkin juga meminati:

sudi hendak terima hadiah

Alhamdulilah hari ini genap 2 tahun blog saya TERIMALAH AKU SEADANYA...sempena blog terbaru saya DI SEBALIK RAHSIA HATI ( http://syurga-kaseh-azlina.blogspot.com/ ) saya ambil kesempatan untuk mengadakan give away di blog ini sebagai tanda terima kasih saya terhadap sokongan semua terhadap saya selama ini....

Give Away...ini terbuka kepada semua pembaca blog, follower,blog list atau sesiapa sahaja sama ada mempunyai blog atau tidak saya jemput sudi-sudilah menyertainya..Bagi yang tiada blog jika ingin menyertainya boleh tinggalkan alamat email di post comment,yang tiada email juga boleh tinggalkan nama atau talian telepon jika tidak keberatan kerana hanya itu sahaja cara untuk saya menghubungi anda jika anda salah seorang pemenangnya..

ANTARA HADIAH-HADIAHNYA...YANG TIDAK SEBERAPANYA DARI SAYA

 TEMPAT PERTAMA....BREAD BOX WITH DECAUPAGE...

 TEMPAT KEDUA....RUMAH KUNCI

HADIAH TEMPAT KETIGA... JAM DECO

HADIAH TEMPAT KEEMPAT..JAM COTTAGE

ANTARA SYARAT-SYARATNYA.......
saya bagi yang semudah yang boleh untuk anda menyertainya....

1. KENA JADI FOLLOWER KE DI KEDUA-DUA BLOG SAYA-Terpulang jadi follower boleh tak nak pun boleh...tiada paksaan...

2. KENA LETAK LINK KEDUA-DUA BLOG KE - Juga terpulang kepada anda letak boleh tak nak pun tak mengapa..

3. KENA BUAT N3 TENTANG GIVE AWAY INI KE - Terpulang tiada paksaan...

4. KENA TINGGAL LINK ATAU ALAMAT EMAIL-(yang tidak mempunyai blog)..DI POST COMMENT...- SYARAT SAH PERNYERTAAN ANDA WAJIB MENINGGALKAN LINK/JEJAK DI POST KOMEN DI KEDUA-DUA BLOG SAYA.Terimalah aku seadanya dan Di sebalik Rahsia Hati  sebagai syarat sah penyertaan...jika tinggal komen di post komen di satu blog saja bermakna tidak sah penyertaan anda.. sebarang komen di chat box tidak di kira sebagai penyertaan.

5. HADIAH MISTERI UNTUK FOLLOWER

6.. TARIKH PERNYERTAAN - 6/4/2011 sehingga 1/5/201